لوجیکو
لطفا شکیبا باشید
مدیریت پیک موتوری رستوران در افزایش بهره‌وری و درآمد رستوران تاثیر بالایی داره. پیک موتوری رستوران نماینده رستوران‌ها در برخورد با مشتری هستن. در اینجا 7 راهکار موثر برای مدیریت پیک موتوری رستوران رو بیان کردیم.
Image

7 راهکار موثر برای مدیریت پیک موتوری رستوران

3 ماه پیش زمان مطالعه : 3 دقیقه | 0 دیدگاه
پیک رستوران

مقدمه

در مقالات قبلی اهمیت مدیریت پیک موتوری رو بیان کردیم. دیدیم که برای مدیریت پیک موتوری های خودمون راهکارهای ساده و کم هزینه‌ای مثل استفاده از نرم‌افزارهای مدیریتی پیک وجود داره. در این مقاله قصد داریم تا  در 7 مرحله راهکارهایی ارائه بدیم که با استفاده از اون بتونیم پیک‌های خودمون رو بهینه‌تر مدیریت کنیم و در نتیجه درآمد رستوران خودمون رو افزایش بدیم. در اینجا با بررسی چند کسب و کار بزرگ در زمینه رستوران مثل پیتزا دومینو (Domino’s pizza)، روش‌ها و راهکارهایی که این غول‌های صنعت غذا در دنیا برای مدیریت بهینه‌تر ناوگان خودشون به کار گرفتن رو بیان میکنیم.
با ما همراه باشین.


1. کسب و کارتونو با تکنولوژی گره بزنین

در مقالات قبلی لوجیکو به اهمیت استفاده از تکنولوژی در کسب و کارمون اشاره کردیم. در اینجا نحوه‌ی استفاده از تکنولوژی و نرم‌افزارها رو در کسب و کارمون رو بیان میکنیم و اینکه چطور باید از تکنولوژی در کارمون استفاده کنیم. نکته‌ای که اهمیت زیادی در استفاده از فناوری باید در نظر گرفت اینه که استفاده از تکنولوژی همیشه هزینه‌ی بالایی برامون در بر نداره. وقتی درباره‌ی استفاده از تکنولوژی در روند انجام فعالیت‌هامون صحبت میکنیم باید بحث هزینه و زمان رو هم در نظر بگیریم. دو عامل مهمی که اهداف سازمان ما رو تحت پوشش قرار میده.

یکی از مزیت‌های استفاده از تکنولوژی در کارمون اینه که وقتی از فناوری در انجام فعالیت‌هامون استفاده میکنیم ممکنه در ابتدای کار هزینه ای هر چند اندک برای اینکار انجام بدیم ولی در دراز مدت این سرمایه‌گذاری برامون سود زیادی در بر داره. بر اساس آماری که سایت معتبر hospitalitytech.com در  رابطه با استفاده از تکنولوژی در صنعت رستوران در سال 2018 ارائه داده، 91% از رستوران داران بر استفاده از تکنولوژی برای افزایش میزان فروش خودشون تاکید داشتن. این افراد معتقدن که با استفاده از تکنولوژی در کسب و کارشون میتونن تمامی اطلاعات اعم از تعداد سفارشات، میزان سرمایه در حال گردش، نرخ بازگشت سرمایه، درآمد ماهیانه و غیره رو بدون نیاز به کاغذبازی و بروز اشتباه در کارشون به صورت مستقیم داشته باشن.

2. پیگیری از آشپزخانه تا خانه مشتری

برای اینکه یک فرآیند تحویل کارآمد داشته باشین، لازمه تا تمامی مراحل سفارش رو از آشپزخونه تا لحظه تحویل سفارش به مشتری پیگیری کنین. خوشبختانه با استفاده از نرم افزارهای مدیریت رستوران شما از تمامی فعالیت هایی که در رستورانتون رخ میده میتونین آگاهی داشته باشین. از نمونه های این نرم افزارها میشه به نرم افزار مدیریت سپیدز و نرم افزار سپند اشاره کرد. اما مشکلی که وجود داره اینه که وقتی سفارش مشتری آماده میشه و تحویل پیک داده میشه دیگه اطلاعاتی از بابت اینکه سفارش الان کجاست و یا کی به دست مشتری میرسه نداریم.

  • چطوری میشه وقتی سفارش مشتری از رستوران ما خارج شد تا زمان تحویل به مشتری رو رهگیری کنیم و از تحویل اون اطمینان حاصل کنیم؟
  • مشتری های ما در صورتی که انتقاد و شکایاتی داشته باشن چطور میتونن به گوش ما برسونن؟

برای اینکار راهی کم هزینه و در عین حال بسیار کارآمد وجود داره و اونم استفاده از نرم‌افزارهایی برای رهگیری و مدیریت پیک هامونه. با استفاده از این نرم افزارها وقتی سفارش مشتری آماده میشه و تحویل پیک داده میشه، مدیریت پیک رستوران به راحتی میتونه ببینه پیک خودش در کجا قرار داره و از تحویل سفارش به مشتری اطمینان حاصل کنه. علاوه بر این مشتری های شما میتونن با استفاده از لینک رهگیری که براشون ارسال میشه مسیر حرکت پیک رو ببینن و از زمان تقریبی که سفارششون میرسه آگاهی داشته باشن.

3. انتظارات رو خیلی بالا نبرین

"همیشه میگن وقتی حرفی رو میزنی باید پای حرفت وایسی."

این حرف در مورد کسب و کارهایی مثل رستوران‌ها که زمان مشخصی رو برای تحویل سفارشات خودشون تعیین کردن بیشتر خودشو نشون میده. بر اساس آمار سایت huffingtonpost.com، میزان زمانی که برای تحویل یک پیتزا از زمان سفارش مشتری تا تحویل طول میکشه چیزی در حدود 30 الی 45 دقیقه است.
برای مثال شرکت آمریکایی دومینو که یکی از غول‌های صنعت پیتزا و غذا در دنیا به حساب میاد، با استفاده از سیستم اطلاع رسانی و رهگیری خودش (Domino’s Tracker) به مشتریاش اطلاع میده که سفارششون در چه مرحله‌ای قرار داره و چقدر زمان میبره تا به دستشون برسه.

از اونجایی که ممکنه در انجام کارها همیشه مشکلاتی ناخواسته به وجود بیاد و زمان بندی شما رو تحت تاثیر قرار بده، ممکنه که شما به مشتری خودتون پیامی ارسال کنین که سفارش شما کمتر از 30 دقیقه دیگر به دست شما میرسه ولی تا دو ساعت بعد هم چنین اتفاقی نیفته. مطمئن باشین که در صورت تکرار چنین اتفاقی باید در رستوران خودتون رو ببندین!ً

برای جلوگیری از بروز چنین مسائلی، همیشه سعی کنین انتظارات مشتریان از خودتون رو با توجه به توانایی خودتون تنظیم کنین. وقتی توان انجام کاری رو در سازمان خودتون ندارین، وعده اون رو به مشتریای خودتون ندین. بهترین راه اینه کاری کنین تا مشتری شما حس اعتماد بیشتری به برند شما داشته باشه. برای مثال اگر سفارش مشتری دیرتر از زمان مقرر به دستش رسید میتونین سفارش رو با یک شاخه گل برای مشتری خودتون ارسال کنین تا به این صورت از رضایت مشتری خودتون رو جلب کنین.

4. ناوگان خودتون رو راه اندازی کنین

مدیریت پیک موتوری


در یکی از مقالات لوجیکو با عنوان "از پیک خودمون استفاده کنیم یا بقیه؟" زیرساخت‌ها و مزیت‌های استفاده از ناوگان خودمون رو بیان کردیم. منظورمون از راه اندازی ناوگان خودمون اینه که به جای استخدام پیک موتوری اقدام به راه اندازی ناوگان اختصاصی رستوران خودتون کنین. این کار چند مزیت اساسی برای کارتون در بر داره که به اونا اشاره میکنیم:

  • آسودگی خیال رانندگان
  • کاهش هزینه‌های رستوران
  • آسودگی خیال مشتریان از پیک رستوران شما
  • حفظ یکپارچگی و اتحاد بین پیک های موتوری

علاوه براین وقتی پیک های موتوری شما در سطح شهر با لوگو و شماره رستوران شما در حال تردد هستن، به نوعی در حال بازاریابی نام رستوران شما در شهر هستن.



5. سرعت رو چاشنی کار کنین

مسلماً شما به عنوان مدیر پیک رستوران انتظار دارین تا پیک‌هاتون سفارشات رو در سریعترین زمان ممکن به مقصد برسونن و این موضوع رو مرتباً بهشون یادآور میشین. یادآوری به تنهایی کافی نیست چرا که ممکنه شرایطی مثل ترافیک، آب و هوای نامساعد و از همه مهمتر آشنا نبودن پیک به مسیر و عدم توانایی در انتخاب کوتاه و سریعترین مسیر، باعث بشه تا سفارش مشتری دیرتر از موعد به دستش برسه. برای رفع این مشکل لازمه تا مدیریت پیک رستوران با استفاده از نرم افزارهایی برای مدیریت ناوگان خودش، اقدام به رفع این مشکلات کنه. با استفاده از این نرم افزارها پیک موتوری میتونه نزدیک ترین مسیر رو برای رسیدن به مقصد انتخاب کنه. همچنین مدیر رستوران میتونه مسیر حرکت پیک رو ببینه و از تحویل سفارش اطمینان پیدا کنه.


مدیریت پیک موتوری

6. امنیت رانندگان خودتون رو تامین کنین

شما علاوه بر اینکه باید برای پیک‌های خودتون لوازمی مثل ژیله، کلاه کاسکت، دستکش و غیره تهیه کنین، لازمه برای شرایط اضطراری که ممکنه پیش بیاد براشون هم برنامه‌ای داشته باشین. برای درک بهتر موضوع فرض کنین که پیک شما تمام سفارشاتی رو که در طول روز به مقصد رسونده رو به صورت نقدی از مشتری دریافت کرده. در این صورت در طول روز مقدار زیادی پول نقد رو جابجا میکنه که اونو تبدیل به طعمه مناسبی برای افراد سودجو میکنه. یا فرض کنین پیک شما در طول زمان تحویل سفارش دچار سانحه‌ بشه. در این شرایط لازمه تا مدیریت پیک رستوران به سرعت از قضیه مطلع بشه و بتونه شرایط رو مدیریت کنه.

برای این منظور بعضی از رستوران‌ها از اعداد برای شرایط اضطراری استفاده میکنن. به این صورت که اعدادی رو با معانی مختلف برای شرایط مختلف در نظر میگیرن و پیک با ارسال اون اعداد برای مدیریت، وی رو در جریان شرایط پیش اومده قرار میده. رستوران هایی هستن که پیک موتوری مجبوره تا با واحد پشتیبانی رستوران تماس بگیره و شرایط پیش اومده رو اطلاع بده و منتظر تصمیم گیری مدیریت باشه.

در هر دو مورد بالا به مهمترین عامل که زمان هست توجهی نمیشه و عملا زمان زیادی رو از دست میدیم.

برگردیم به مورد اول جایی که گفتیم کسب و کارتو هوشمند کن. در اینجا بهتر مزایای استفاده از تکنولوژی رو در کارمون درک میکنیم. در صورتی که پیک رستوران مجهز به نرم افزار رهگیری باشه، مدیریت پیک رستوران به راحتی و بدون اتلاف وقت میتونه مسیر حرکت پیک خودشو کنترل کنه و در صورت بروز مشکل از اون با خبر بشه.BLOGSUBSCRIBESECTION

7. بسته بندی مناسب رو فراموش نکنین

مدیریت پیک موتوری


این مورد شاید خیلی به مدیریت پیک موتوری ربطی نداشته باشه ولی در افزایش درآمد و دیده شدن رستوران شما بی‌تاثیر نیست. در بسته بندی خودتون باید این مورد رو در نظر بگیرین که شما باید حس اعتماد و در عین حال لذت یک غذای خوب و خوشمزه رو به مشتری‌های خودتون منتقل کنین. نمونه‌ای که میبینین در بالا بسته‌بندی جالب توجه پیتزا هات، اولین شرکت در زمینه صنایع غذایی آمریکاست. خلاقیت و ایده این شرکت در بسته بندی محصولات خودش مثال زدنیه.

جمع بندی

مدیریت پیک موتوری رستوران از جنبه‌های بسیاری برای رستوران و کسب و کاری که داریم مزیت داره. کاهش هزینه‌ها، افزایش درآمد، افزایش بهره‌وری و فوایدی از این قبیل مواردی هستن که با رویکردی متفاوت به پیک رستوران‌ها به دست میاد. با نگاهی به کسب و کارهایی که در زمینه رستوران و به طور کلی تحویل غذا در دنیا فعالیت میکنن، متوجه میشیم که توجه این کسب و کارها به تکنولوژی و استفاده از فناوری‌های به روز برای افزایش بهره‌وری و درآمدشون، چقدر به کمکشون اومده.

یک مدیر رستوران لازمه تا تمامی جنبه‌های رستوران خودش رو در نظر بگیره و برای تسهیل و راحتی روند انجام فرآیندها اقدام کنه. پیک‌های موتوری رستوران نماینده رستوران شما در مقابل مشتری هستن. با مدیریت صحیح پیک‌های رستوران خودتون علاوه بر افزایش درآمد و بالابردن بهره‌وری کارتون، رضایت و اعتماد مشتری‌های خودتون رو هم به دست میارین.

لوجیکو را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

پست های مرتبط

نظرات
ایمیل شما منتشر نخواهد شد
لغو